Maandelijkse nieuwsbrief verzenden om voeling te houden met je klanten November 10, 2014

Je wil graag maandelijks  je nieuwsbrief naar je klanten verzenden op  een eenvoudige  en snelle  manier?  Contacteer ons en  wij geven graag  extra tips die ervoor zorgen dat het verzenden  nog eenvoudiger en sneller gaat.

Wat heb je nodig om te starten met het verzenden van je nieuwsbrief ?
Het opstellen van je nieuwe campagne bestaat eigenlijk uit 2 stappen

  • je klanten of ontvangers beheren
  • je nieuwsbrief opmaken en versturen

Wanneer je  een nieuwsbrief wilt verzenden, heb je dus 2 zaken nodig: een lijst met e-mailadressen waar je je nieuwsbrief naartoe wil verzenden  en de eigenlijke inhoud van het e-mailbericht of maw de nieuwsbrief zelf.

Een lijst van e-mail adressen
Je kan je lijst importeren als een .csv (comma separated values) bestand  of maw een Excelbestand opslaan als een .csv bestand.

De eigenlijke inhoud die je wenst te verzenden
De opmaak van de te verzenden nieuwsbrief wordt automatisch bepaald indien je met een voorgemaakte template werkt. Wat je nodig hebt is dus een gewoon tekstbestand inclusief de gewenste afbeeldingen.
Of je kan ook een volledig eigen nieuwsbrief opmaken in html en deze dan verzenden als ‘ html nieuwsbrief ‘.

Wat je wel  nog zeker moet weten voor je je eerste nieuwsbrief gaat verzenden is dat  je de  toestemming dient te  hebben van de ontvangers ( opt-in in vaktermen ) . Heb je  geen toestemming of geen aantoonbare relatie met de ontvanger, dan verstuur je eigenlijk  spam. Dat is strafbaar en kan een  boete tot gevolg hebben waar je dan ook zelf verantwoordelijk voor bent.
Meer info over de regels hieromtrent kan je vinden op het internet onder de zoektermen spam en opt-in , opt-out of je kan ons steeds contacteren om meer informatie hierover te krijgen.

Los van het feit dat het strafbaar is, is het ook niet aangeraden om mensen te gaan ergeren met emails die ze niet wensen. Dit is zeker niet de bedoeling als je met e-mail marketing wil starten.

Veel geluk en meer info kan je krijgen via 0477 535323 of info@m-mailer.be

Leave a Reply